CONTACTCENTERCAFE

Inschrijving

Inschrijven CCCafé

CONTACT

  • Veemarkt 5, 2800 Mechelen
  • +32 15 34 54 94
  • info@thocc.com

Goed bezig" zorgt voor meer waarde!

Informeel netwerking event voor en door contactcenterprofessionals
Place to be: Veemarkt 5 2800 Mechelen, dinsdag 27 juni 2017 v.a. 17:00 - 21:00

Tien jaar geleden bracht ir Wim Keppens(ex CCM van KPN) THoCC op het idee om de opgedane kennis en ervaring te bundelen en te structureren op basis van ITIL©. ITIL gaat over E2E proces en service improvement. THoCC heeft er sedert dag één voor gekozen om te focussen op klantinteractie via afstandskanalen en dat omwille van het (groei)potentieel en verbondenheid met de menselijke factor. Die aanpak kreeg een naam: Level4.

THoCC werkt al vele jaren samen met respectievelijk Callexcell en Eneco. Beide organisaties hebben er immer voor gekozen om zich te laten inspireren door de Level4 best practice library: een verzameling van 49 processen die, indien ze inzichtelijk worden ingezet en goed gecombineerd worden, het best mogelijke resultaat opleveren wat betreft waardecreatie.

Sedert enkele jaren is THoCC ook buiten België aan de slag met de Level4 aanpak en een heel mooi succesvoorbeeld daar is Mazda UK/Europe.

Het vijftigste ContactcenterCafé brengt drie TED style getuigenissen van Level4. We zijn ook heel blij en fier dat de respectievelijke CEO’s en eindverantwoordelijken van die organisaties zelf hun verhaal komen vertellen.


Een ContactcenterCafé om niet te missen. Niet enkel omwille van de inhoud, maar bovendien sluiten we deze vijftigste editie af met een BBQ-feest.


Schrijf je hier in voor het CCCafé