bbq



THoCCademy Open opleidingsaanbod najaar 2017
Beste Andy,

Contact centers are value centers. THoCCademy is de opleidingstak waarmee The House of Contact Centers (of THoCC) die visie in de praktijk wil inbedden. Ons open opleidingsprogramma biedt trainingen aan die zijn toegespitst op verschillende vakgebieden binnen de contactcenterwereld, gedoceerd door experts die zelf al jaren in het werkveld staan.

Daarbovenop biedt ons Contact Center Operating Model © een onderbouwde helikopterview waardoor je jouw verantwoordelijkheden binnen je organisatie makkelijk kan kaderen in the bigger picture. Je leert met andere woorden waardevolle skills die je onmiddellijk kan toepassen binnen jouw functie, met de nodige achtergrond om ook op langere termijn (en grotere schaal) waarde te creëren.
Opleidingen in de kijker:
Financieel kostbeheer en kostencontrole
Elk contactcenter is een value center, maar hoe toon je dit aan? We helpen deelnemers deze vraag te beantwoorden door alle financiële aspecten van een contactcenter in verband met elkaar te stellen, met aandacht voor zowel cost management en opbrengsten.
WFM


Een belangrijke bouwsteen in elk contactcenter is professioneel, doorgedreven Workforce Management.
We vertrekken vanuit een theoretisch kader waarop verder wordt gebouwd via praktijkoefeningen, cases en het uitwisselen van ervaringen.

Stepping up to leadership

Goede teamleaders spelen een sleutelrol in de continue verbetering van de klantendienst en staan centraal in het begeleiden van de groei van medewerkers en de organisatie. Deze opleiding geeft teamcoaches en - managers de juiste handvaten en knoppen om mee te vertrekken.

Data?
3/10 & 4/10
Data?
23/10 & 24/10
Data?
28/09, 05/10, 12/10 & 19/10
Over de lesgever:
Inge Vissers heeft jarenlang ervaring in de contactcenterwereld. Als managing partner van THoCC kan ze perfect navigeren binnen de bredere (high level) context van contactcentermanagement en zodra je haar met cijfers en statistieken ziet goochelen, zie je dat ze ook in de dagdagelijkse praktijk haar mannetje staat.
Over de lesgever:
Cris Luyckx kent na bijna 10 jaar bij THoCC ons Contact Center Operating Model als de palm van haar hand. Haar operationele expertise en sterke coaching skills maken haar de ideale persoon om ‘leaders’ te inspireren.
Naast het open programma voor 2017 bieden wij ook opleidingen op maat van uw bedrijf. Interesse, neem gerust contact met ons op: mail ons via info@thocc.com of bel 015/ 34 54 94

Meer informatie?
Veemarkt 5 2800 Mechelen | +32 15 34 54 94 | info@thocc.com