THoCC @ VERINT ENGAGE

CONTACT

  • Veemarkt 5, 2800 Mechelen
  • +32 15 34 54 94
  • info@thocc.com

ontvang onze Nieuwsbrief

THoCC @ Verint Engage Europe

Op 10 november nam THoCC deel aan de Engage European Customer Conference 2016 van Verint in Eindhoven. Als een van de sponsors van het congres had THoCC een stand in het mooie gebouw Evoluon, waar we klanten en geïnteresseerden mochten ontvangen. De dag was gevuld met verschillende keynote sprekers, groepssessie, break-outsessies en networking.


Jan Smets, Director Retail and Customer Care, Mail and Retail Solutions bij Bpost was een van de keynotesprekers die in de voormiddag de contactcenterprofessionals inzichten bijbracht over de transformatie in contactcenters met praktijkvoorbeelden. Jan is ook auteur van het boek ‘Contact Center Management’ (Lannoo Campus, 2016).

In de namiddag sprak onze eigen David Gybels samen met Christophe De Clercq (Eneco) over de toegevoegde waarde van het Operating Model van THoCC voor de Customerservice van Eneco in de break-outsessie ‘Een stapje terugzetten om beter te springen’. "Binnen Eneco België geloven we hard in het Operating Model van THoCC en de toegevoegde waarde van een Level 4 Contact Center, waarin geen enkel domein van het model onderbelicht wordt.", zegt Christophe De Clercq.