NIEUWS

NIEUWS

THoCC Nieuws

TECHNOLOGIE IN CONTACTCENTERS: QUO VADIS?

Heeft voice afgedaan in 2025? En breekt video door tegen die tijd? Of gaan chatbots de mens vervangen over vijf jaar? En zullen contactcenters überhaupt nog wel nuttig zijn nu self-service zo sterk in opmars is? Deze en nog een aantal andere pertinente vragen legde THOCC in het ContactCenterCafé voor aan een eminent panel van experten in contactcentertechnologie - met soms verrassende antwoorden.

Lees meer

LESSENREEKS KLANTINTERACTIE

Terugblik op de eerste lessenreeks Klantinteractie @THoCC

“Het belangrijkste wat ik geleerd heb is: een contact center is geen ‘callcenter’. Het doet zoveel meer dan bellen, over alles wordt heel goed nagedacht: hoe klanten aanspreken en aan klantenbinding doen, NPS-score, medewerkers evalueren, ... Er komt veel meer bij kijken dan ik had gedacht.”

Aan het begin van 2017, het einde van het semester voor de studenten, blikken we met veel plezier terug op een geslaagde eerste editie van de lessenreeks ‘Klantinteractie’ in samenwerking met Thomas More. Cris Luyckx, consultant & trainer @THoCC, gaf elke donderdagvoormiddag met veel goesting les in ‘Klantinteractie’ aan de gemotiveerde derdejaarsstudenten Office Management.

Lees meer

5 REDENEN WAAROM CONTACTCENTERMEDEWERKERS ELKE DAG KIEZEN VOOR HUN JOB

“Deze job als contactcenter medewerker is een bewuste keuze.
Ik haal er elke dag voldoening uit er alles aan te doen om de klant
verder te helpen.”
Najat, Customer Care Agent DPD

Werken op een klantendienst: eentonig en ondankbaar werk? Het cliché van contactcenter medewerker lijkt nog niet helemaal verdwenen bij werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Hier alvast 5 voordelen op een rijtje waarom werknemers een positieve keuze maken voor een job in de contactcenter wereld.

Helaas is het cliché – een saaie, eentonige job met alleen maar boze klanten aan de lijn- nog steeds aanwezig op de arbeidsmarkt. De job als callcenter medewerker staat op de lijst van knelpuntberoepen van de VDAB; niet omwille van dit cliché, maar net omdat er op de arbeidsmarkt niet voldoende profielen aanwezig zijn die aan de hoge vereisten en combinatie van competenties kunnen voldoen. Een job in een contactcenter is elke dag verschillende competenties combineren, en blijk geven van een groot aanpassingsvermogen.

Lees meer

PARTNER IN EDUCATION THOMAS MORE

Thomas More heeft er met THoCC, The House of Contact Centers, een nieuwe ‘Partner in Education’ bij. Studenten Office Management krijgen dankzij de inbreng van dit Mechelse bedrijf, inzicht in de kneepjes van het contactcentervak.

streeft naar een opleidingsaanbod dat studenten klaarstoomt voor de arbeidsmarkt en zorgt ervoor dat ze al tijdens hun opleiding voeling krijgen met het werkveld in al zijn aspecten. Daarom sluit de hogeschool via ‘Partners in Education’ structurele samenwerkingsovereenkomsten met bedrijven en organisaties uit de regio. ‘Onze partners doen meer dan stageplaatsen aanbieden of meewerken aan bachelorproeven’, zegt Christina Hermans, opleidingsmanager Office Management. ‘Ze werken actief mee aan de ontwikkeling van de opleiding en het curriculum. Er is hier echt sprake van co-creatie. Op dat vlak is de expertise van THoCC zeker een aanwinst.’

Lees meer

EEN UNIEKE KIJK OP DE EXPERT CLASS

De Expert Class in het kort

26/09 sloten de deelnemers de 10de editie van de Expert Class Contact Center Leadership af met de verdediging van hun business case gebaseerd op de inzichten uit de opleiding. De Expert Class Contact Center Management (ECCCM) is een unieke opleiding voor leidinggevende en verantwoordelijke contactcenter professionals.

Dit is de Expert Class vanuit onze visie. Wat als we nu eens gingen kijken naar hoe de deelnemers en hun organisaties deze opleiding ervaren?

Lees meer

Whitepapers

THoCC ENECO CASE

Het is een strategische keuze om te kijken naar klantencontact als een opportuniteit voor waardecreatie.

Christophe Degrez, CEO Eneco Belgium

Begin 2003 werd ik bij Nuon verantwoordelijk voor de klantendienst. Rond die tijd werd eerst de B2B-markt en daarna de particuliere markt voor elektriciteit in Vlaanderen vrijgemaakt en Nuon presenteerde zich als challenger. Een paar sterke campagnes zorgden ervoor dat de Nuontrein enorme vaart kreeg, er kwamen tot 30.000 klanten per maand bij. Die klanten moesten ook goed bediend worden. En Nuon moest bereikbaar zijn voor klantvragen. Dat laatste bleek veel lastiger dan snel klanten werven. Vragen en klachten bleven veel te lang onbeantwoord en de kwaliteit van de antwoorden was ondermaats. Om orde op zaken te stellen, was externe hulp nodig.

Een van mijn collega’s had een verleden bij Marien & Gybels. Zij wist me te vertellen dat het stroomlijnen van onze klantendienst een kolfje naar de hand van David Gybels was. Met zijn kennis en ervaring kregen we het contactcenter van Nuon inderdaad weer op de rails. Maar misschien waren zijn passie en zijn drive daarbij nog belangrijker dan zijn expertise. Ik voelde dat David oprecht bekommerd was om de kwaliteit van onze klantendienst. Daar is de basis voor onze vertrouwensrelatie gelegd.Lees meer